Infolinka: 0903 960 833    Doprava zadarmo pri nákupe nad 50 €

Články

Zaujímavosti a užitočné informácie zo sveta šperkov z prírodných kameňov

  • šungitová pyramída 10x10

    Šungitová pyramída na harmonizáciu prostredia

    Šungitová pyramída je zaujímavá ochranná technológia pre nové úskalia moderného človeka. Má totiž pozitívny vplyv na životné prostredie a zdravie človeka. Nezvyčajné vlastnosti šungitu sa pripisujú prítomnosti fullerénov, čo sú sférické molekuly vytvorené z uhlíkových atómov s vysokou symetriou. Prezradíme vám pred čím vás chráni, ako funguje a prečo je dobré, si ju zaobstarať. Nové úskalia moderného človeka …

    Čítať viac  →
  • sungit kamen

    Šungit – tajomný liečivý kameň

    Šungit je čoraz častejšie skloňovaný kameň, ktorý zaujme nielen liečivými účinkami, pestrým využitím, ale aj svojou históriou. Šungit: Pôvod a legendy Malá dedinka Šunga v severozápadnej časti Ruska v oblasti Karélia sa stala miestom prvého historického objavenia ložísk šungitu. Podľa ktorej získal pomenovanie. Roku 1879 ho profesor A.A. Inostrancev definoval ako posledného člena rady amorfného uhlíka a zaradil do oficiálneho …

    Čítať viac  →
  • Vernostné body

    Nakúpte ešte dnes ako registrovaný zákazník a získate okamžitú zľavu na ďalší nákup. Systém vernostných bodov je veľmi jednoduchý…

    Čítať viac  →
  • cakry vyznam

    Čakry a ich význam

    Čo sú to čakry? Čakry sú hlavné body energetického systému človeka. Názov je odvodený od ich krúživého pohybu (v staroindickom sanskrite znamená čakra kotúč). Odlišujú sa svojou veľkosťou a spôsobom činnosti. Väčšinou majú priemer 5-10 cm. Ich sila vyžarovania a veľkosť závisí od aktívneho využívania ich síl a súladu či nesúladu medzi nimi. Ak sú pravidelne [...] Čítať viac  →
  • 25 najkrajších minerálov na svete

    Západ slnka, oceán, galaxia, či búrka – to všetko môžete nájsť v mineráloch. Tieto zaujímavé minerály vám vyrazia dych svojou krásou.

    Čítať viac  →
  • pravy baltsky jantar

    Jantár – milióny rokov staré “zlato severu”

    Jantár, známy aj ako slzy mora alebo dar slnka má zlatožltú farbu, niektoré odrody môžu byť aj priehľadné, červené, čierne, hnedé alebo biele. Starí Gréci nazývali jantár elektron, pretože trením napríklad o kožu vytváral statickú elektrinu. Vedeli ste, že slovo elektrina teda vzniklo zo slova jantár?

    Čítať viac  →
  • Ako zistiť pravosť jantáru

    Mnoho polodrahokamov má svoje syntetické napodobneniny a skamenelá živica treťohorných ihličnatých stromov nie je výnimkou. Zo skla alebo plastu sa vo veľkom vyrába “jantár”, vyzerajúci na nerozoznanie od toho skutočného.

    Čítať viac  →
  • Muránske sklo z Benátok

    Originálne šperky ručne vyrábané sklárskymi majstrami priamo v Benátkach na ostrove Murano majú za sebou veľmi dlhú históriu. Ponorte sa s nami do tajomstva krásneho muránskeho skla.

    Čítať viac  →
  • Ochranné náramky

    Ochranné náramky

    Ochranné náramky nosia ľudia po celom svete a vedia prečo. Deň čo deň sa dostávame do kontaktu s ľuďmi, z ktorých každý vyžaruje nejakú energiu. Či už je táto energia dobrá alebo zlá, ovplyvňuje nás. Určite ste si už niekedy všimli, ako nálada vašich priateľov, rodiny či kolegov zmenila aj vašu náladu.

    Čítať viac  →
  • naramky

    Prečo ľudia nosia náramky z polodrahokamov

    Náramky z polodrahokamov sa dnes tešia veľkej obľube. Zdajú sa byť dokonalým doplnkom kedykoľvek, kdekoľvek a vďaka rozmanitosti si v nich každý príde na svoje. Náramky z polodrahokamov svojími farbami schovajú do vrecka akékoľvek iné šperky.

    Čítať viac  →
  • 7 spôsobov ako si vybrať náramok z polodrahokamu

    Spôsobov ako si ľudia vyberajú náramky z kameňov je mnoho. V ktorom sa nájdete vy? Dôverujete psychológií farieb. Hľadáte polodrahokam podľa znamenia zverokruhu. Veríte liečivým silám kameňov alebo chcete iba doplniť svoj outfit o pekný náramok?

    Čítať viac  →
  • Panske naramky

    Pánske náramky

    Je pravda, že náramky sú predovšetkým výsadou žien, no moderní muži sa tiež nenechajú zahanbiť. Páni, ktorí majú štýl nosia náramky zo vzácnych kameňov. Prečítajte si niečo o pánskych náramkoch. Dozviete sa, ktoré kamene sú vhodné pre mužov a prečo by ich mali nosiť

    Čítať viac  →
  • Ako pôsobia farby vzácnych kameňov na človeka?

    Ľudské oko zachytáva farby ako frekvencie rôznych vlnových dĺžok, pričom každá z nich nás ovplyvňuje na psychickej aj fyzickej úrovni. Pozrite sa na to, ako ľudský mozog vyhodnocuje tieto vibrácie a vyberte si podľa toho správny polodrahokam.

    Čítať viac  →
Aktualizujem…
  • Žiadne produkty v košíku.